adam braun

de invloed
van een potlood

Hoe een Doodgewoon Iemand Buitengewone Verandering Kan Creëren

Ieder persoon heeft een revolutie in zich.

Adam Braun begon, toen hij nog maar zestien jaar oud was, in zijn vrije zomers in de beleggingswereld te werken en baande zich zo rechtstreeks een weg naar een succesvolle Wall Street-carrière. Maar terwijl hij nog studeerde, ontmoette hij in de straten van India een jonge jongen die aan het bedelen was. Toen Braun de jongen vroeg wat hij het allerliefst in de hele wereld wilde hebben, was zijn antwoord eenvoudig: "Een potlood."

Dit kleine verzoek werd de inspiratie voor Pencils Of Promise, de organisatie waarvoor Braun zijn prestigieuze baan bij Bain & Company zou verlaten om te beginnen met slechts $25 op vierentwintig-jarige leeftijd. Vanuit zijn unieke "For-Purpose"-aanpak hielp hij de verschillen tussen business, hulpverlening en sociale media te herdefiniëren en met elkaar te verbinden. En slechts vijf jaar later had Pencils of Promise meer dan tweehonderd scholen rondom de wereld gebouwd, waarmee wordt bewezen dat iedereen een beweging kan starten die een verschil uitmaakt.

De Invloed van een Potlood beschrijft Brauns reis door meer dan vijftig landen om zijn roeping te vinden, en elk hoofdstuk neemt ons mee op een inspirerende reis, bestaande uit stappen die iedereen kan nemen om zijn eigen passie en potentie te vinden. Zijn baanbrekende verhaal neemt lezers mee, achter de schermen, in verhalen van voorname zakenmannen tot lokale dorpshoofden en wereldberoemde iconen tot plaatselijke helden. Door meeslepende verhalen en inzichten vanuit een hart voor mensen, is dit een levendig en inspirerend boek dat lezers de handvatten geeft om hun eigen buitengewone ontdekkingstocht te starten. Als je ooit een meer doelgericht leven wilt hebben, als je jezelf ooit afvraagt of je meer zou kunnen worden dan dat je huidige omstandigheden op dit moment toestaan, is het tijd om jezelf af te vragen: "Wat wil ik het allerliefst in de hele wereld?" En door de lessen die in dit boek worden gedeeld, kun je deze ideeën werkelijkheid laten worden.

Voor elk verkocht boek ontvangt een kind een dag onderwijs.

Verwacht in 2019

Over de auteur

Adam Braun is de oprichter van Pencils of Promise, een bekroonde non-profitorganisatie die meer dan tweehonderd scholen over de hele wereld heeft gebouwd. In 2012 werd hij genoemd in de Forbes 30 Under 30-lijst en de 50 People Who Will Change World van Wired Magazine. Hij is afgestudeerd aan Brown University en een veelgevraagd spreker op conferenties, hogescholen en Fortune 1000-bedrijven. Hij woont momenteel met zijn vrouw en twee kinderen in New York City.

Foto credits: Elisabeth Caren

© Copyright 2018-2019 Unravel Publishers