Jouw auto, bromfiets of elektrische fiets kan eigenlijk sneller dan dat ‘ie gaat.

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 12:50

Heb je daar weleens over nagedacht? Ik bedoel daarmee dat de fabrikant snelheidsbegrenzers heeft geïnstalleerd, die de maximale snelheid van de voertuigen limiteert. Van golfkarretjes tot Formule 1-auto’s, de fabrikanten hebben genoeg ervaring met onze liefde voor adrenaline — en rechtszaken — om zich te realiseren dat ze de gastoevoer moeten beperken, net als het leuk begint te worden.

Zo is het ook met onszelf. We kunnen te snel gaan in het leven. We kunnen teveel hooi op onze vork nemen, teveel verantwoordelijkheden, teveel relaties, teveel activiteiten en zelfs teveel in de kerk. We kunnen zo hard groeien dat we ons eigen vermogen overtreffen. En vroeg of laat rijd je je auto ergens tegenaan, en kwets je hier en daar nog wat mensen tijdens je val.

| "Het is niet altijd de duivel die ons afremt."

 

Ik zeg niet dat God bewust onze vooruitgang saboteert, maar ik zeg ook niet dat het altijd de duivel is die ons afremt. Ik ben ervan overtuigd dat God bepaalde beperkingen in ons leven toestaat, omdat Hij weet waar en wanneer we ergens klaar voor zijn. Beperkingen geven ons zowel de tijd als de motivatie om te groeien naar de mogelijkheden die Hij ons wil geven.

In plaats van uit te vinden hoe we de snelheidsbegrenzer kunnen omzeilen of deactiveren, moeten we soms gewoon snelheid minderen. Het is misschien minder verleidelijk. Het is minder opwindend. Maar het is langer vol te houden en uiteindelijk effectiever.

Als je biografieën leest van mannen en vrouwen die de wereld hebben veranderd — of het nou Nelson Mandela is of Steve Jobs — lees je bijna altijd over een seizoen van “ballingschap”. Met andere woorden, ze gingen door wat een periode van mislukking leek, wat hen uiteindelijk in staat stelde hun doel te bereiken.

De periodes die het meest onproductief lijken, blijken achteraf vaak het allerbelangrijkst. Wat er in ons gebeurt, bereidt ons voor op de toekomst, bereidt ons voor op wat er met ons en door ons kan en zal gebeuren.

"Als je nooit gekwetst wordt, nooit pijn lijdt, of nooit ergens mee worstelt, hoe kan je dan de kracht ontwikkelen die je nodig hebt om de zegeningen te behouden die God in je leven wil brengen?"

 

God staat zwakte in ons leven toe om ruimte te creëren om Zijn kracht te demonstreren. Paulus zei: “Maar wij hebben deze schat in aarden kruiken, opdat de allesovertreffende kracht van God zou zijn en niet uit ons” (2 Korinthe 4:7).

Laat je fouten in je voordeel werken. Laat je mislukkingen je dichter bij God brengen. En ontdek hoe jouw zwakheid eigenlijk een geheim wapen is. God heeft veel minder problemen met onze zwakheden als dat wij zelf hebben. Hij weet wat Hij eraan gaat doen. Hij heeft zelfs een plan om ze te gebruiken in ons voordeel en voor Zijn glorie.

Onze zwakheid, Gods onbegrensde kracht!


De tekst van dit artikel komt deels uit het boek (On)Geschikt van Steven Furtick. In dit boek helpt Steven Furtick ons, aan de hand van het verhaal van Jakob, om onze zwakheden onder ogen te zien en ze door God te laten gebruiken.