Unravel Publishers

Wij houden van ontdekken!

Vanaf het moment dat je ter wereld kwam, was ontdekken en groeien een natuurlijk proces. Het zit in je DNA. Van baby tot peuter, van tiener tot volwassene. Elke stap die je hebt gezet, zowel letterlijk als figuurlijk, heeft je gebracht naar waar je nu bent.

Maar nu ben je volwassen. De drang om jezelf uit te dagen, te groeien en te ontdekken kan een beetje ongemakkelijk voelen. Je wordt wijzer (eindelijk), misschien zelfs een beetje voorspelbaar (geen probleem, en nee, we hebben het niet over tevredenheid). Wij geloven dat naarmate je ouder wordt, je doelbewuster moet zijn in je streven naar groei. Het leven stopt niet bij dertig. God heeft nog steeds verrassingen voor je in petto. In ons christelijke leven lijkt het soms alsof we aan de ene kant steeds afhankelijker worden, terwijl we aan de andere kant steeds zelfstandiger worden. Dat heet 'groeien in volwassenheid'. En als dat kan, dan wil je dat toch? Wij geloven dat het leven te waardevol is om niet het maximale eruit te halen.

Begin 2018 zijn wij een uitgeverij gestart omdat we enthousiast zijn over ontdekken en groeien. Goede mensen om je heen en goede woorden in je leven helpen je gezond te groeien. Dat geldt zowel voor baby's als voor volwassenen! Woorden hebben de kracht om levens te veranderen. Ze kunnen je vooruit helpen of juist tegenhouden. Daarom willen wij goede boeken maken. Boeken waarvan we geloven dat ze de wereld een beetje mooier maken, waar anderen iets aan kunnen hebben.

Hebben we daarvoor gestudeerd? Niet echt. Jolke heeft Communicatie gestudeerd en Ellies Officemanagement. We doen echter ons uiterste best om ons werk zo goed mogelijk te doen, en we vormen een goed team. Unravel is voor ons ook een avontuur waarin we voortdurend stappen kunnen zetten en groeien. We zijn niet perfect. Dat zou ook best saai zijn, maar kan soms ook ontmoedigend zijn (denk maar eens aan (spel)fouten in een boek!). Laten we eerlijk zijn: als God alleen perfecte mensen zou willen gebruiken, zou Hij niemand kunnen gebruiken - ook jou niet. Toch blijven we proberen om dat ideale scenario te creëren waarin we groeien zonder uitdaging, ontdekken zonder ons perspectief te verbreden, en leren zonder boeken te lezen (echt waar!). Maar soms kan het helpen om je ideeën te laten verruimen door niet-perfecte mensen terwijl je groeit. Laat je verrassen door God. Hij is je Vader en Hij is trots op elke stap die Zijn kinderen zetten in hun groei naar volwassenheid. Je staat er niet alleen voor. We hopen natuurlijk dat onze boeken waardevolle hulpmiddelen voor je zijn. Een schrijver die je een paar stappen verder helpt te zetten. Of om juist even stil te staan (geen slecht idee).

We vinden het wonderbaarlijk dat God het zo heeft geschapen dat we altijd kunnen blijven ontdekken en dat Hij imperfecte mensen zoals ons gebruikt. Mensen uit een rijtjeshuis in Barneveld, nota bene! Maar het draait niet om ons. In dit hele verhaal dat ons leven is, hopen we dat God alle eer krijgt.

We vinden het leuk om jouw verhaal te horen of gewoon zomaar met je in contact te komen. Mail ons op info@unravelpublishers.nl.