TOP 5 reisbestemmingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 16:58

In diverse opzichten is de basisschoolleeftijd de meest geschikte leeftijd om te reizen met kinderen. Je bent uit de kleine-kind-fase en daarmee uit de luiers, buggy’s en vijftig setjes schone kleding per dag. Je hebt bovendien meer vrijheid doordat je niet meer gebonden bent aan middagslaapjes.

Kinderen gaan nu naar school en leren daar ook meer over de wereld om hen heen. Die verbreding van hun horizon op school vertaalt zich vaak in enthousiasme om te leren waar ze zijn en heen gaan. Het is fantastisch als je nu naar plekken reist waarover ze leren op school: de Azteken, het oude Egypte, de Grieken. Zoek boeken met verhalen of informatie die hen interesseert, praat van tevoren over de reis en laat ze hun ervaringen onderweg tekenen, schrijven of fotograferen. Dit zijn kostbare herinneringen voor later.

"Plan je reis rondom onderwerpen die kinderen op school behandelen voor de meest levensverrijkende ervaring."


1. CANADA

Tussen wild spotten, cowboyontmoetingen, piratengeschiedenis, zoeken naar fossielen van dinosauriërs en schaatsen op bergmeertjes door, is er in Canada nog zoveel meer te ontdekken voor jonge kids!

2. GRIEKENLAND

Of het nu uit een tv-programma is of door een boek van Rick Riordan over Percy Jackson, de verhalen van oude Grieken komen tot leven door een reis naar Athene en een bezoek aan enkele eilanden. Bijkomend voordeel is het overheerlijke eten, de prachtige stranden en een gegarandeerd warm Mediterraans welkom voor gezinnen.

3. DENEMARKEN

Een plek die zo kindvriendelijk is, dat je hier zelfs een echte ‘Kinderhoofdstad’ vindt. Dit kindvriendelijke utopia vind je in de regio van Billund, waar niet alleen Legoland ligt, maar ook een Vikingdorp, het beste waterpretpark van Scandinavië en de fantastische Givskud Zoo.

4. MEXICO-STAD EN YUCATÁN

Wat je kunt zien, proeven en horen in Mexico is helemaal het einde voor kids, met bovendien een gezinsvriendelijke cultuur. Leer over de oude Maya-cultuur en de Azteken in excellente, kindgerichte musea en breng natuurlijk ook een bezoek aan de oude piramides zelf. Sluit af met veel plezier op het strand.

5. CAPPADOCIË, TURKIJE

Bekend van spectaculaire ballonvaarten, wat een avontuur op zich is, maar ook de heuvels en rotsformaties doen de verbeelding van elk kind op hol slaan in Cappadocië. Extra sensatie vind je in de ondergrondse steden.

 


Wat moet je allemaal weten om onvergetelijke reizen te maken met je kinderen? In Het Familie Reis Handboek van Lonely Planet lees je het allemaal. Een reisgids vol praktisch advies en inspiratie voor elk soort gezin, inclusief een overzicht van fantastische reiservaringen over de hele wereld — en hoe je deze kunt plannen en er maximaal met elkaar van kunt genieten.

 

Headerfoto: Anna Bryukhanova / Getty Images