Van woorden naar daden

Pas op! Je bent nu op de actiepagina van Unravel beland. Goede initiatieven waaraan jij mee kan werken, krijgen hier een plek.

Waarschijnlijk zal de problematiek in deze wereld nooit helemaal opgelost kunnen worden (sorry voor de idealist...), maar onze handen jeuken soms wel. Want... is dit nou alles!? ("Oehoehoehoe")

Is dit alles wat ik kan? Heb ik niet nog wat liefde in mijn broekzak zitten? Wij willen platzak zijn aan het einde van ons leven!

 

Wat kun je dan doen?

Misschien kunnen we iets van hoop en gezelligheid brengen, al is het maar voor een moment. Liefde is niet alleen een gevoel of gedachte. Liefde onderneemt actie! Als je een goed boek gelezen hebt en nieuwe dingen ontdekt, komt er vast een moment dat je van die bank af wilt en woorden om wilt zetten in daden. 

 

Waar wacht je nog op?


#koninkrijkinjewijk

Zomervakantie t/m kerst 2022

"Doe ik wel alles wat ik kan?" Dat vroegen wij ons weleens af. Geef ik alles wat ik te bieden heb aan de mensen om me heen? Geen woorden maar daden.

Als jij er weleens naar verlangt je geloof méér zichtbaar te maken, bijvoorbeeld gewoon bij jou in de wijk... doe dan mee aan de #koninkrijkinjewijk challenge van R3NEW! Het boek Paradijs Stad wordt (o.a.) gebruikt als inspiratie voor deze challenge.

R3NEW

R3NEW droomt ervan om christenen, over kerkmuren heen, met elkaar te verbinden in de wijk waarin ze wonen. Ook dromen ze ervan dat deze christenen samen een verschil kunnen gaan maken voor en vooral mét hun wijkgenoten. Ze helpen een wijkgroep(je) verder om op een laagdrempelige manier in actie te komen voor én met de buurt.

Veel christenen verlangen er naar om in actie te komen en op een nieuwe manier te groeien in hun geloof en de praktisch uiting hiervan. Kleine stappen kunnen hierin al snel impact hebben. Wellicht ook bij jou!

Nieuwsgierig?

Vanaf de zomervakantie tot en met kerst trekt R3NEW met honderden christenen op die in actie willen komen. Mensen die geloven in de kracht van het Koninkrijk, en die dat koninkrijk graag dichtbij en in het klein zien doorbreken. Precies dit doen we door de challenge #koninkrijkinjewijk.

Meer weten? Lees dan vooral verder op hun website!


Stop jouw liefde in een schoenendoos

27 oktober t/m 18 november 2021

Unravel sluit aan bij de landelijke Schoenendoosactie van GAiN. Woon jij in Barneveld of omgeving? Tot en met 18 november a.s. heb je de tijd om samen met je kids een beetje liefde in een schoenendoos te stoppen... en zo super concreet bezig te zijn met liefde uitdelen aan een ander. 

Hoe werkt het?

STAP 1: Meld je aan!
Laat via het aanmeldformulier aan ons weten dat je meedoet. Je ontvangt dan binnen een paar dagen een foldertje met alle informatie en een postelastiek van ons in je brievenbus.

STAP 2: Kies de juiste maten
Gebruik een schoenendoos die voldoet aan de juiste afmetingen. Elmar legt het uit in dit filmpje.

STAP 3: Voor wie maak je de doos?
Vul dit in op de bon op de achterzijde van de actiefolder (die je van ons krijgt), knip de bon uit en plak deze boven op je schoenendoos.

STAP 4: Versier en vul
Versier en vul de doos met spulletjes uit de checklist en verwijder verpakkingsmateriaal. Kijk ook eens bij de kringloopwinkel. 

STAP 5: Maak hem persoonlijk
Voeg een leuk kaart, foto of tekening van jezelf toe. Dat vinden de kinderen erg leuk!

STAP 6: Postelastiek en geldenvelop
Plak de doos niet dicht, maar gebruik een postelastiek. Kies of je de €5,- voor transport- en organisatiekosten van stichting GAiN zelf doneert. Zo ja, stop dit geld in de envelop uit de actiefolder en doe de ingevulde envelop onder het postelastiek. Zo nee, geen probleem, dan sponsort Unravel deze onkosten voor jou.

STAP 7: Inleveren
Lever de doos bij ons in. Wij verzamelen alle dozen en brengen ze naar een centraal inleverpunt. Het maakt niet uit wanneer je jouw gevulde schoenendoos bij ons inlevert, er staat een krat bij de voordeur voor je klaar. Daar staat je schoenendoos droog en veilig. Let wel op: de uiterste inleverdatum is donderdag 18 november, 18:00 uur, Jan Seppenplein 59 in Barneveld.

Meld je aan

Laat je via dit formulier weten dat je meedoet, dan ontvang je binnen een paar dagen een foldertje met alle informatie en een postelastiek van ons in je brievenbus.

Aanmeldformulier

Hoeveel dozen wil je vullen? Dan sturen wij je net zoveel folders en postelastieken toe.